čtvrtek 25. července 2013

Nechce si mě vzít, já toužím po manželství

Statistiky mluví jasně, manželství  každoročně uzavírá méně párů a více párů se rozvádí. Podle statiských tabulek to vypadá, že manželství se stalo přežitkem. Vždyť kolik dvojic spolu dnes žije na hromádce bez oddacího listu! Pokud patříte mezi ty, kteří nepovažují manželskou instituci za důležitým mezníkem vztahu a jste spokojeni s životem na psí knížku můžete přestat číst. Pokud by jste však rádi zakotvili v přístavu manželském, ale jen nevíte, jak přesvědčit Vaši drahou polovičku, aby chtěla to samé, čtěte dále.

Pokud žijete již několik let spokojeně ve šťastném partnerství, podílíte se na výchově svých potomků a ke štěstí Vám chybíuž jen svatba, je na čase začít jednat.
Jedno přísloví říká, že "Kdo si počká, ten se dočká". Řídit se v tomto případě tímto moudrem by mnoho štěstí však nepřineslo.

Nejdřív si však zhrňme důvody, které nás ženou do chomoutu 

1. legalizace vztahu 
2. sounáležitost
3. jistota
4. bezpečí


Řekněme si to na rovinu, nikdo z nás nechce být jen tou paní či pánem, se kterým žije pan X. Spojení manžel - manželka má stále v naší společnosti větší váhu. Manžel je víc než přítel. Dvojice, které uzavřeli manželství dali  celému světu najevo, že k sobě patří. Proto je legalizace vztahu důležitá. Manželství dává větší pocit sounáležitosti s partnerovou rodinou. Svatbou se člověk stává součástí další rodiny. V manželství se lidé cití jistěji a bezpečněji nejen po emoční a ekonomické stránce. Nejsou samostastnými jednotkami, jsou prostě na všechno dva. Dva na radost i trápení.

Ze dvojice je to většinou muž, který však tyto klady nevidí. Přestože žije s milovanou partnerkou pod jednou střechou a je mu dobře, nepotřebuje již svatbu. Všechno funguje jak má, tak na co papír. Hodně těchto mužů má jedno neúspěšné manželství za sebou a proto se do dalšího nehrnou.

Takže jak přesvědčit zatvrzelého odmítače manželství?

Důležité je si zapamatovat, že zde nepořídíme nic silou a nátlakem. Pokud si jsme jisté, že nás náš muž miluje a náš vztah funguje tak jak má, musíme vzít osud do svých rukou.
Nejlepší je muži ukázat, že Vás nemá tak jistou jak si myslí.  Udělat si pár dní v týdnu program bez něho, odjet na pár dní na dámskou jízdu, začít chodit cvičit, vyzívavěji se oblékat a změnit svou vizáž - to jsou všechno prostředky, které muže přinutí více na Vás myslet. Zde funguje přímá úměra. Čím více se od muže budete vzdalovat, tím více bude muž toužit po Vaší blízkosti. Je dokázáno, že muži fungují ve vztazích jako guma. Muž se potřebuje jednou za čas od ženy vzdálit, aby se zase rychle mohl přiblížit (smrštit zpět jako napnutá guma). Takže pokud se pohybujete v jeho blízkosti a on Vás již nevnímá na 100%, je čas, aby jste se vzdálili Vy. Tím zvětšíte vzdálenost mezi Vámi a muž Vás bude najednou postrádat. A věřte, že to nebude dělat z donucení. Jakmile se k Vám muž po tomto vzdálení přiblíží, je nejlepší doba na vyslovení svého přání. Muž je šťastný, že Vás může opět dobývat a bude Vás chtít udělat šťastnou. Pak už jen stačí v nějaké pohodové chvilce přednést svoje přání. " Jsi skvělý chlap, miluji tě, skvěle se o nás staráš, chtěla bych, abychom takhle šťastní byli pořád. Aby to bylo úplně dokonalé, chci, abychom se stali manželi. Potřebuji svatbu pro svůj pocit bezpečí, chci být součástí tvé rodiny". Pokud po Vás muž bude toužit opravdu hodně,  a nebude Vás chtít ztratit, nejspíš Vás s  nabídkou k sňatku překvapí sám.

2 komentáře:

  1. Patřím mezi ty, které mají skvělý vztah, společné dítko a jediné co mi dlouho chybělo ke štěstí bylo, že jsme nebyly manželé. Přestože máme malé dítě, snažila jsem se řidit radou s článku - vzdálit se - začala jsem chodit cvičit, s malou na procházku, vracela se domů později než muž...trvalo to dva měsíce a začala jsem mu chybět. Zažili jsme něco jako druhé líbánky, dostala jsem romantickou žádost o ruku a nyní si užíváme stavu manželského. Posunulo nás to dál. Dali jsme světu najevo, že jsme rodina, že patříme k sobě

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluju, musím to taky zkusit, jsme spolu 12 let, a pořád nic. Možná by to chtělo nového chlapa.

    OdpovědětVymazat