čtvrtek 20. prosince 2012

Miluje mne, ale dítě se mnou nechce

Je mezi námi spoustu takových žen. Žen mající milujicí muže. Žen, které touží po dítěti. Žen, jejichž partner dítě nechce. Muži můžou mít několik důvodů, proč nechtít dítě.
  • Muži, kteří nechtějí děti. Žádné biologické hodiny jim netikají a tikat nebudou.
  • Muži, kteří by rodinu chtěli, ale mají starost, že vícečlennou domácnost neuživí, případně si připadají staří
  • Muži, kteří by rodinu chtěli, ale nejsou si jisti výběrem budoucí maminky
Muži, kteří nechtějí děti. Žádné biologické hodiny jim netikají a tikat nebudou.
Pokud narazíte na muže, který ví, že děti nechce, nemá je rád, těžko jej přesvědčíte o opaku. Takového muže nepřesvědčíte o tom, že díte je dar z nebes.

Muži, kteří by rodinu chtěli, ale nejsou si jisti výběrem budoucí maminky
Pro muže je představa, že zplodí dítě s nevhodnou partnerkou ještě větší noční můra než strach z nedostatku financí. Pokud si není jistý, že jedině Vy jste tou pravou, na společného potomka jej většinou nepřemluvíte. Až tu pravou najde, odejde za ní a věřte tomu, že se nebude vymlouvat ani na nedostatek peněz ani na stáří.

Pokud tedy plánujete dítě s těmito muži, společně plánovaného potomka se nejspíš nedočkáte. Můžete čekat roky, že partner změní svůj názor. Mezi tím Vám však budou utíkat roky a možná až vystřízlivíte bude pozdě na to, aby jste si pořídila dítě s někým, kdo po tom touží. Pokud máte rodinu na prvním místě na svém hodnotovém žebříčku a partnera, který z výše uvedených důvodů dítě nechce, zvolte raději rozchod. Není to nic snadného, budete to určitě bolet. Ale vy si nebudete celý život vyčítat, že jste se pro něj vzdala něčeho, co jste pokládala za nejdůležitější poslání v životě.

Muži, kteří by rodinu chtěli, ale mají starost, že vícečlennou domácnost neuživí, případně si připadají staří
Nejpočetnější skupinou mužů jsou ti, kteří po rodině touží, ale brzí je strach. Strach z toho, že rodinu neuživí, že se dítě narodí postižené, že přijdou o parterčinu péči, že jsou příliš staří na dítě. V takovém případě, máte šanci, že se společného potomka dočkáte. A nejen že dočkáte, ale oba se budete na miminko těšit a radovat se z jeho příchodu na svět. Musíte však partnerovi citlivě rozmluvit všechny jeho strachy a obavy. Ujistit jej o své lásce, o podpoře. Nebývá to jednoduché, ale když se Vám to podaří, stojí to za to! Vždyť není nic hezčího než vidět spokojené tváře dětí i rodičů.

Jak jste přesvědčily svého partnera Vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat