sobota 16. listopadu 2013

Jak být bohatý

Člověk může přijít k majetku a penězům různě. Někdo si na vše poctivě vydělá, někdo si to vydře, někdo bohatství zdědí, někdo přepadne banku, někdo je bohatý už při narození, někdo vyhraje milióny v loterii. 

A většina k velkým penězům nikdy ani nepřičichne.

Proč někdo peníze má  a někdo nemá?

Kde nemá peněz nazbyt bude se většinou vymlouvat na chudé rodiče, špatné vzdělání, nedostatek příležitostí  či jen na nepřející osud. Takový člověk je v zajetí svých předsudků, které mu brání v tom, aby k němu peníze proudily. 
Pokud je člověk přesvědčený o tom, že bohatí lidé svůj majetek získali podvodem či krádeží a že jedině tohle je jediná cesta k bohatství, skončí v lepším případě zahořklí a závistiví, v horším případě se pokusí vyloupit banku a skončí za mřížemi.

Opačným extrémem představy jak získat peníze je zažitá představa skrývající se za známým příslovím "Bez práce nejsou koláče". Takový človek dře od nevidím do nevidím a stejně si vydělá jen tolik, aby poplatil vše co musí. Každý měsíc tak musí vynakládat pořád stejně velké úsilí, aby měl na zaplacení složenek. Říká se tomu krysí závod. Pořád dokolečka, dokola, ze kterého se člověk nemá šanci dostat. 

Kdyby si všichni lidé byli vědomi své ceny a nebáli se velkých peněz, přibylo by na světě hned více milionářů. Většina lidí sice touží po milionech na kontě, ale při bližším zkoumání zjistí, že se takového množství peněž vlastně bojí. Jen při hlubší představě, že získali 5 milionů vytanou v hlavě naléhavé otázky. Komu o bohatství řeknu? Když to řeknu tomu, co když to řekne dál? Co když mě pak budou všichni zneužívat? Co když mi ty peníze ukradnout? V duchu si odpoví, že tolik peněz vlastně ani nepotřebují, že jim stačí to co mají, že by byli rádi, kdyby měli navíc o dva tisíce měsíčně víc. Každý má svůj finanční limit, ze kterým se ztotožní. Pokud si člověk v hlavě nastaví, že by mu stačilo deset tisíc bude to příjemná představa. Pokud si takový člověk však představí a měl by řešit dvacet milionů, udělá se mu jen při představě těžko. Bude se mu špatně dýchyt, nebude se cítit dobře. 

Jedinou cestou jak změnit množství peněz, které mohu získat, je "přeprogramovat" své programy uložené hluboko v nevědomí. Takže hurá to toho :-) Přání se plní!

1 komentář:

  1. Něcvo o nastavení ve své hlavy znám, takže s článkem naprosto souhlasím. jakmile jsem si "dovolila" být beze strachu bohatou a mít hodně velké peníze, získali jsem bez práce přes 10 milionů.

    OdpovědětVymazat