úterý 15. října 2013

Víte, proč milujete svého muže?

Nedávno mne dostala jedna moje známá. Svěřila se mi se svými vleklými parterskými problémy. Manžel jí řekl, že ji už nemiluje a že se chce rozejít. Moc mě nepřekvapilo, že ti dva stojí před krachem vztahu.  Znám je pět let a pět let se hádají. On uniká, ona ho pronásleduje. Úctou k druhému, vzájemnou láskou ani přátelstvím tento pár neoplývá. Možná jen nezkrotnou vášní. Byla z toho samozřejmě nešťastná, ona s ním chtěla zůstat za každou cenu. Zajímalo mne, proč ho miluje, když je to takový bídák, jak mi ho popisovala. Její odpověď mě zarazila:"protože byl na mě nejhodnější ze všech". Snažila jsem se s ní vydolovat další důvody, pro které chce s manželem být. Leč nepodařilo se mi to. Zarazilo mě to. To opravdu čtyřicetiletá žena, matka dvou dětí neví proč chce být se svým mužem? Hodných mužů na světě běhá přeci určitě dost, tak proč chce zrovna někoho, kdo nechce ji?

Je to kvůli dětem, které spolu mají?
Je to snad jeho pracovitost, co jí k němu přitahuje?
Je to majetek, který spolu nastřádali?
Je to kvůli jeho družnosti?
Je to kvůli jeho sexuální náruživosti?
Je to proto, že je úspěšný v práci?
Je to proto, že je jejím kamarádem?
Je to proto, že jí pomáhá doma?
Je to proto, že je to gentleman?
Je to proto, že se na něho může spolehnout?
Je to proto, že se vedle něho cítím v bezpečí?

Je určitě další stovka důvodů proč milujeme své muže. Jen moje známá našla jen jeden. Byl na ni hodný. Jak jsem pochopila, znamenalo to, že ji nebil a neponižoval.

Někdy mají lidé divné důvody proč jsou spolu.

1 komentář:

  1. Jak to vypadá, paní z článku nemá žádné sebevědomí. Nemohla bych být s někým, kdo nechce mě. Nedovedu si to ani představit.

    OdpovědětVymazat